Nieuws

Verloop Voorjaarsbeurs 2020 en plannen voor de toekomst


01 februari 2020

Op 22 en 23 januari 2020 werd alweer de derde editie van de GrootGroenPlus (GGP) Voorjaarsbeurs georganiseerd. Deze editie was bepalend voor de beslissing om deze groenbeurs in Zundert wel of niet voort te zetten. 

De eerste beursdag begon direct goed: in totaal wisten 121 inkopers hun weg naar de Zundert te vinden. In de avond kwamen er nog eens 60 mensen voor de lezingen over o.a. de Brexit en zakendoen in China. Voor diverse deelnemers was de beurs al op de eerste dag rendabel. 

Op de tweede dag werden er nog eens 62 inkopers geteld. Het bezoek dat de groenbeurs in Zundert bezocht kwam onder meer uit Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Engeland, Japan, Polen en Zuid-Korea. 

Samenwerking
GrootGroenPlus werkt in het voorjaar samen met drie andere beurzen in het Zuiden van Nederland: Groenbeurs Haaren, Groenbeurs Brabant (in Best) en TreeVention (in Venlo). Meer informatie is te vinden op www.springfairs.eu. Vorig jaar bleek al dat ongeveer 60 procent van de bezoekers van de verkoopbeurs van GGP ook de beurzen in Haaren en Best bezocht. De gegevens van dit jaar moeten nog worden vergeleken. Zeker is dat er komend jaar nóg meer gedaan wordt op het vlak van samenwerking. Voor inkopers is deze bundeling van beurzen namelijk een uniek voordeel: de mogelijkheid om meerdere inkoopbeurzen in een kort tijdsbestek te bezoeken en daarbij het volledige sortiment te vinden, ook in tijden van tekorten. 

Groei
De GGP Voorjaarsbeurs van 2020 is volgens de cijfers misschien na drie jaar nog niet groot genoeg, maar er is in ieder geval voldoende animo en betrokkenheid om deze ook de komende twee jaar weer te organiseren. Wel wordt daarbij ingezet op meer deelnemers, vooral uit de regio en op meer (internationale) bezoekers. Om dat mede te kunnen realiseren, wordt de komende twee jaar een duidelijkere splitsing tussen de voorjaars- en najaarsbeurs van GGP gemaakt. Hierdoor kan op een betere manier aandacht worden besteed aan promotie en werving o.a. door de aanmaak van een eigen website.

In 2021 zullen de Groenbeurzen Zundert, Haaren en Brabant op 20 en 21 januari plaatsvinden en TreeVention op 24 en 25 januari.